Moon River
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A hónap köve:Február Az ametiszt

Február köve:  Az ametiszt


Ezotéria

Ezek után nem csodálkozunk, ha a józanság, a tisztulás köveként az elsők között említik, de remek energetizáló is, alvászavarosoknak is ajánlott.

 

Gyakran használt ékköve évezredek óta az emberiség tárgyainak, közöttük királyi ékszerek, vallási kegytárgyak is vannak, és csodás faragott darabokkal is találkozhatunk.

 

 Bővebben
Hírek, újdonságok
A hónap köve:Február Az ametiszt
A mitológiai történet szerint Amethyst egy volt a z Arthemisz istennőt kísérő  szépséges nimfák közül, akibe Dionüszosz szerelmes volt.  A bor és mámor istene, Dionüszosz állandó zaklatásának kitett szűz tartósan elutasította közeledését. Ezzel rettenetesen magára haragította Dionüszoszt, akiben brutális bosszúvágy munkált. Szokásos kísérőit, a vad tigriseket szabadította a szépséges Amethystre. A nimfa rettentő helyzetében Arthemisz istennőtől kért segítséget, aki, hogy megmentse a bestiák karmaitól tiszta kvarc kristállyá változtatta. Bár a tigrisek nem tudták e változás után szétmarcangolni, de emberi lényként is megszűnt létezni a szépséges Amethyst. Ezeket látva Dionüszosz mélységesen elkeseredett, bánatában még sírt is. A bor istene mi mást is könnyezhetett volna, mint bort. A mámoros, bánatos isten bőséges könnyáradata egyszer csak patakocskává állt össze és az átváltoztatott- immár kristály- Amethystet, körbeölelte. A kristályt a vörösbor színű könnyek áztatták, míg a kristály is borszínűvé vált és azóta ismerjük ezt a csodás követ ilyennek: lilás-bíbor színűnek. A legenda szerint ametisztjeink ennek a kristálynak a darabjai.
A hónap köve:Február Az ametiszt